fbpx

Hello!

«Είναι πολύ σημαντικό να μη χάνει κανείς την ελπίδα του τη στιγμή που γίνεται η διάγνωση, καθώς νέες θεραπείες έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο. Η θεραπεία που ακολουθώ δεν υπήρχε πριν τρία χρόνια και τώρα θεωρείται ξεπερασμένη. Μην παύετε, λοιπόν, να ελπίζετε». 

Tom, ΗΒ, πάσχων από καρκίνο του πνεύμονα 

Το 2020 σε άντρες και γυναίκες, ο καρκίνος πνεύμονα είχε περίπου 3,5 εκατομμύρια περιπτώσεις. Ο καρκίνος στον πνεύμονα είναι ένα είδος καρκίνου που ξεκινά από τους βρόγχος συνήθως εξαπλώνεται στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα.

Παρόλο που είναι πολύ ψηλά στη λίστα των αιτιών θανάτου παγκοσμίως, ταυτόχρονα είναι και ένας καρκίνος που προλαμβάνεται  κυρίως με την αποφυγή καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένου και του παθητικού καπνίσματος.

Δρ. Αναστάσιος Παλαμίδας

Ο ιατρός Αναστάσιος Παλαμίδας, είναι εκπαιδευμένος στον καρκίνο του πνεύμονα, καθώς ήταν υπεύθυνος της κλινικής του καρκίνου του πνεύμονα, στα νοσοκομεία του Chelsea and Westminster και του Royal Brompton στο Λονδίνο. 

Παράλληλα συμμετείχε στα προγράμματα εκμάθησης ενδοβρογχικών θεραπειών, σχεδιασμένων για ασθενείς με αποφρακτικές παθήσεις όπως ΧΑΠ και Άσθμα.

‘’Άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά με την επεμβατική πνευμονολογία από το 2010 στα πλαίσια της κτήσης της ειδικότητας της Πνευμονολογίας. Οι πρώτες βρογχοσκοπήσεις έγιναν στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική. Τότε αντιλήφθηκα ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι αυτή η οποία διαφοροποιεί την ειδικότητα της Πνευμονολογίας αλλά και δίνει λύσεις διαγνωστικές και θεραπευτικές!’’

Δωρεάν εκτίμηση εξετάσεων

Loading

Διαδικασία Βρογχοσκόπησης

Η διάγνωση αρχίζει με την εκτίμηση του ασθενή κλινικά. Μελετούνται προσεκτικά οι απεικονιστικές εξετάσεις Pet και η αξονική τομογραφία. Έπειτα, σχεδιάζεται ο ασφαλέστερος τρόπος προσέγγισης βλάβης, που συνήθως είναι η βρογχοσκόπηση με λήψη βιοψίας, για να τεθεί η διάγνωση. 

Ο τρόπος λήψης βιοψίας, ανάλογα, γίνεται με υπέρηχο, βρογχοσκόπηση ή και με απλή λήψη ιστού με λαβίδα ή βελόνι. Η διαδικασία της βρογχοσκόπησης, γίνεται με βαθιά μέθη και διαρκεί το πολύ 30-40 λεπτά. Μετά ο ασθενής επιστρέφει ασφαλής στο σπίτι του και σε δυο ημέρες λαμβάνει αποτελέσματα.

Σε ποιον χρειάζεται η βρογχοσκόπηση;

Οι πιο κοινές περιπτώσεις που χρειάζεται η βρογχοσκόπηση είναι:

  • Κακοήθεια
  • Λοίμωξη
  • Αιμόπτυση
  • Επιμένων βήχας  
  • Ευρήματα παθολογικά στην αξονική τομογραφία θώρακος ή στην ακτινογραφία θώρακος (σκίαση,όζος,μάζα).
  • Περιπτώσεις πνευμονικής ίνωσης ή διάμεσης πνευμονοπάθειας. 

Γιατί στη Pneumocen;

Στο ιατρείο μας, υπάρχουν προγράμματα διακοπής καπνίσματος αλλά και προγράμματα διαλογής βάση διεθνών κριτηρίων και παρακολούθησης ευρημάτων αλλά και πρώιμης διάγνωσης, που βοηθούν τους ασθενείς μας στην μάχη κατα του εθισμού του καπνίσματος αλλά και του καρκίνου του πνεύμονα.