Πόνος Στο Στήθος

Cardiology

Ο πόνος στο στήθος είναι πολύ συχνό σύμπτωμα. Στο ιατρείο μας έχει σημειωθεί ως το πιο συχνά αναφερόμενο σύμπτωμα στους καινούριους ασθενείς που προσέρχονται για βοήθεια. Η σοβαρότητα του εξαρτάται από την αιτία που το προκαλεί. Οι περισσότερες αιτίες που προκαλούν πόνο στο στήθος χρειάζονται συστηματική και προσεχτική διερεύνηση. Ο ιατρός Αναστάσιος Παλαμίδας και η ομάδα του καθημερινά αντιμετωπίζουν ασθενείς με πόνο στο στήθος διαφορετικής βαρύτητας είτε στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο.

Πολύ συχνά ο πόνος είναι καρδιολογικής αιτιολογίας – έμφραγμα μυοκαρδίου, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, αρρυθμιολογικά προβλήματα, βαλβιδοπάθειες, ανεύρυσματα μεγάλων αγγείων. Το ιατρείο μας συνεργάζεται με καρδιολόγους που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σας.

Πιθανές αιτιολογίες

Ο ιατρός και η ομάδα του θα ταξινομήσουν τον πόνο και θα κατευθύνουν τον ασθενή για την αντιμετώπιση του.

 • Πολύ συχνά ο πόνος είναι καρδιολογικής αιτιολογίας – εμφραγμα μυοκαρδίου, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, αρρυθμιολογικά προβλήματα, βαλβιδοπάθειες, ανεύρυσματα μεγάλων αγγείων. Το ιατρείο μας συνεργάζεται με καρδιολόγους που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σας.
 • Πόνος από τον πνεύμονα: Eκτός από την καρδιά που πρέπει οπωσδήποτε να αποκλειστεί ως αιτία, ο πνεύμονας είναι ενδεχόμενα πηγή πόνου στο στήθος. Πνευμονικές παθήσεις που ευθύνονται είναι:
 1. Πνευμονία – Βήχας
 2. Άσθμα – βρογχόσπασμος
 3. Πνευμοθώρακας (αέρας ελεύθερος στον πνευμονα)
 4. Πνευμονική εμβολή
 5. Πνευμονική υπέρταση
 6. Πνευμονική θλάση
 7. Υγρό πνεύμονα
 8. Καρκίνος πνεύμονα
 • Άλλες παθήσεις που προκαλούν πόνο στο στήθος είναι μυικές παθήσεις – θλάσεις, νευρολογικές παθήσεις και ψυχιατρικές παθήσεις ενώ πολύ συχνά πόνος στο στήθος μπορεί να παρουσιάζει μια πολύ συχνή ασθένεια η Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το έλκος του στομαχιού. Πολυ συχνά δε ο πόνος παραμένει αταξινόμητος.

Τι θα συμβεί στην πρώτη επίσκεψη;

Ο ιατρός Αναστάσιος Παλαμίδας θα λάβει το ιστορικό σας και θα εκτιμήσει τις πιθανές αιτίες του πόνου. Εαν κατά περίπτωση ο πόνος οφείλεται στον πνεύμονα θα διερευνηθεί με κλινική εξέταση – ακρόαση και οξυμετρία ή κατάλληλες εξετάσεις όπως λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής είτε απεικονιστικές εξετάσεις όπως ακτινογραφία θώρακα ή αξονική θώρακα. Εάν υπάρχει υποψία ότι ο πόνος προέρχεται από άλλη αιτιολογία θα σας αναφέρει στον κατάλληλο ιατρό (καρδιολόγο, ορθοπαιδικό, νευρολόγο).

Τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Εξαρτάται από την αιτιολογία του πόνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ιατρός αναλαμβάνει την νοσηλεία εάν χρειάζεται και την περαιτέρω παρακολούθηση σας. Ενώ κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστεί μόνο παρακολούθηση που θα συμβεί στο ιατρείο και όχι στο νοσοκομείο.

Χρόνια Εμπειρίας
51
Χρόνια Εμπειρίας
Κλινικές
3
Κλινικές
Χαρούμενοι Ασθενείς
115000+
Χαρούμενοι Ασθενείς